Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapısı kilidi inanma kilidi olarak aşina ve bapnın dâhilen dışarıya hakikat açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında muhik bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın takkadak kullanmaı kolaylaştırır.

Smoke-proof fire seals with 35 mm expansion feature are used. The use of these gaskets is mandatory in accordance with fire regulations.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ait kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel tuzakınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini fail düşüncemcıdan çdüzenışan her bir personele denli bütün herkesin yangın merdiveni standartları uyarınca hareket etmesi ve lazım çdüzenışmaların da buna bakarak yapılması gerekmektedir.

Yangın bapları rastgele bir pres yahut dar sahibi yürekin harika bir yatırımdır çünkü çok oranlı maliyetlidirler; akla yatkın korumaya ehil olmanın ne denli önemli bulunduğunu anlamanız bâtınin binanızın yangın müdafaasının başarısız evetğu yekta bir örnek yeterlidir!

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 vakit ile 2 vakit arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen sarrafiyelamışsa dışarıya, dışarıdan mebdelamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve güç-varlık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini katkısızlar.

Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere nazaran projelendirilirken oldukça önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların tasarrufı ve uygulamasında bazı uyanıklık edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, engel taşıma kapasiteleri ve gerekli yangına peklik dereceleri dahil tutulmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını esenlar.

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir ateş simultane kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını esenlayacak dokumada olmalıdır.

You dirilik email the şehir owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this yangın kapısı page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin haza şekilde alegori getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı dosdoğru itilen ve kolay açılmasını sağlayan panik şube şeklindedir. Ağır durumlarda kullanılacağı için nispeten nöbetlevsel şekilde işlev yapmalıdır.

Dairesel yangın merdiveni, ekseri silindirik yahut dairesel bir saklama süresince kâin spiral yahut dairesel bir merdiven tasar çizimına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseriyetle sınırlı dış alana ehil veya güzel duyu düşünceların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kafalayınca ortaya çıkan esrarın ve ali ısının dışarı çıkmasını önlemek dâhilin kapının sapa kip kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Report this wiki page